Energieadvies Oktober

Energieadvies Oktober

Oktober heeft een energie die ons nog doet bewegen. De energie laat ons vrij en we mogen nog actie ondernemen als dat nodig is. We hebben de herfstequinox gehad en gaan langzaam richting de winter. Door deze bewustwording zou je misschien nog het één en ander gedaan willen hebben.

Dan biedt zich nu daar wel een fijne gelegenheid voor. In de herfst is het vaak loslaten. Dan is het wel verstandig om eens even goed na te denken wat je dan nog los wilt laten. Voor dat nadenken is nu ook veel gelegenheid. Zo biedt oktober zich als een vrije maand aan. De maand waarin jij nog wat mag doen, voor we de winter in gaan.

Onafgemaakt

Oktober biedt ons een goede gelegenheid om even achter ons te kijken, in een symbolische zin. Wat ligt er nog wat afgemaakt mag worden? Wat is er nog waar we nog iets mee mogen doen? Kijk even bij jezelf of er nog onafgemaakt dingen zijn die jouw aandacht vragen. Weet je al wat het is en waar je aan mag werken? Zoek de oplossingen dan niet al te ver bij je uit de buurt. Goed oplossingen liggen binnen ons handbereik als we maar goed om ons heen kijken. Wat is er nog voor nodig om die verandering door te zetten in de richting die jij graag wilt. Het is herfst, dus wat mag er losgelaten worden om zover te komen? Schud het oude daarmee af. Zodat er ruimte kan komen voor nieuw en voor winter.

Bewustwording

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat die transformatie of verandering waar je naar opzoek bent. Emoties met zich mee brengen waar je eigenlijk niet op zit te wachten. De uitkomst kan soms anders zijn dat we zouden willen. Wat vaak een emotie van verdriet met zich mee brengt. Onthoud dan dat de weg ernaar toe ons ook veel geleerd heeft. Wat we in de toekomst weer kunnen gebruiken. Vaak zien we door verdriet niet geheel wat het ons kan brengen. Alleen dat het ons een verloren gevoel oplevert. Wees je dan bewust dat in de toekomst ook jij zal zien wat positief is aan die uitkomst. Die je zo graag anders had willen zien. Verdriet en/of iets verliezen biedt vaak ook weer ruimte voor nieuw of voor verandering. Zie het dan positief in door de gedachten te laten gaan dat alles goed is zoals het is. Dat oud ruimte biedt voor nieuw. Dat na zonsondergang, ook weer een zonsopgang komt.

Focus

Emoties kunnen dus behoorlijk omhoogkomen deze maand. Maak je daar dan niet zo druk over en probeer er zo rustig mogelijk mee om te gaan. Zorg dan ook dat als er actie ondernomen moet worden. Deze niet te veel beïnvloed zijn door emoties. Of die nu van jou zijn, of van een ander, emoties vertroebelen altijd een beeld zoals die is. Als de emoties onder controle zijn. Dan is er kans op een goede focus en concentratie. Deze focus en concentratie zorgen ervoor dat je de dingen nog op een fijne manier mag afmaken. Of dat je nog op een goede manier ruimte maakt voor het nieuwe. Je mag loslaten wat jou niet meer dient. Kijk dan ook even naar emoties die niet meer bij jou passen. Het is herfst, dus ook die emoties mag je loslaten. Het blokkeert jou om verder te gaan. Dus waarom zou je dan nog vasthouden aan emoties die jou niet meer dienen. Trek je niet al te veel aan van emoties die zich deze maand aandienen. Bekijk ze, geef ze ruimte en denk rationeel even na of deze emotie jou nog ergens mee dient. Zo niet, laat het dan los. Zoals de bladeren van de boom gaan komen.

Oordeel

Als de emoties losgekoppeld zijn. Dan pas kan er een goed oordeel over de dingen gegeven worden. Nogmaals, trek je niet te veel aan van de emoties die los kunnen komen deze maand. Zodra je dat kan. Dan ontstaat er ruimte om een goed oordeel ergens over te hebben. Je zou in staat zijn om accurate beslissingen te nemen en de nodige actie erin te ondernemen. Je kan een heldere geest hebben die beslissingen kan nemen wanneer nodig. Je hebt een scherp inzicht in ideeën en situaties. Onze gedachten kunnen ons doen relativeren en daarmee kan je de ongewenste emotie loskoppelen van een idee. Zodat het idee een weg krijgt zonder obstakels.
anna-gru-omL9Q8B2YCI-unsplashjpg

Conclusie

Al met al is het gewoon een fijne maand om te doen wat nodig is. Zowel voor dit moment als voor een recentelijke toekomst. Pak onafgemaakt zaken aan en pas ze aan of maak ze af. Laat je niet controleren door emoties en vooral niet door emoties van anderen. Kijk dus niet naar wat je verloren bent maar wat het je op kan leveren. Laat diepliggende emoties los om verder te komen. en geef het hoofd de ruimte om nog eens goed na te denken voor we de winter in gaan.

Voorbeeld

Terwijl ik dit schrijf, schiet mij een mooi en recentelijk voorbeeld te binnen. Het in laten slapen van mijn lieve hond Binky brengt nog steeds intense emoties met zich mee. Tijdens het erover hebben, of er alleen over nadenken, springen de tranen al in mij ogen. Dit is de emotie die het verlies met zich mee draagt. Mentaal weet ik dat deze situatie ook weer iets positiefs met zich mee brengt. Geen hond hebben biedt ook mogelijkheden om andere dingen te doen. Zo heb ik nu al dingen gedaan die ik niet zou kunnen doen met een hond aan mijn zijde. Dus de emotie laat ik zijn, alleen ik laat mij er niet door leiden. Ik kijk niet naar het verlies, ik kijk naar wat er nu allemaal nog meer mogelijk is. De emotie van het verlies van Binky is erg diepliggend. Toch laat ik mijn toekomst er niet door leiden. Ik geef mijn geest de ruimte om zich verder te ontwikkelen en dat zal weer nieuwe ideeën met zich mee brengen.  


Vindt je het moeilijk om los te komen van het oude? Weet je wat er nog moet gebeuren alleen voel je daar nog een blokkade in? Zijn er te veel emoties betrokken en kan je daarom moeilijk een heldere beslissing nemen? Dit en nog veel meer kan door de Engelen weg genomen worden. Dit gebeurd tijdens een Engelen Healing. Klik op de link hieronder om daar meer over te lezen.

Engelen Healing

Frank Groen4jpgDe Energiebol                         Verdiweg 575

0650621741                              3816 KT            
info@energiebol.nl               Amersfoort
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief