The Infinite Tarot

The Infinite Tarot

Al iets meer dan een jaar doe ik mijn tarot leggingen met The Infinite Tarot. Dit uitzonderlijke deck is begin 2022 uitgekomen en ik mag de eerste versie hiervan bezitten. Al enige tijd heb je wel eens iets van dit consult voorbij zien komen. Alleen wat maakt dit tarot deck nou zo bijzonder?

Naast de informatie op mijn website is er verder weinig bekend van dit tarot deck. Dat is voor mij een reden om jullie hier eens wat meer over te vertellen. Voor mij is dit een tarot deck wat zich afsteekt van de rest. Het is tarot op een hele eigenzinnige manier met een eigen kijk op de kaarten. Met in het achterhoofd houdend het origineel van de Rider Waite. Heeft dit deck zeker zijn uniekheid!

Grote arcana

Het meest bekende kaart deck wat er is onder de tarot is waarschijnlijk wel de Rider Waite. Bij dit tarot deck zijn er in totaal 78 kaarten. Waarvan er 22 grote arcana zijn, 16 hofkaarten en 40 kleine arcana. Daarnaast beschikt het over 4 elementen aarde, vuur, water en lucht. Wat gezien wordt als pentakels, staven, bekers en zwaarden.

The Infinite tarot heeft in totaal 100 kaarten, ook wel de 100 Tarot of Hecate genoemd, en heeft daarmee de grote arcana uitgebreid tot 30 kaarten. Deze 30 kaarten zijn ook weer onderverdeeld in 3 gedeelten. Het eerste gedeelte gaat over de schepping van het universum, het tweede gedeelte gaat over leven in de fysieke wereld en de natuur van incarnatie, en het derde gedeelte gaat over transformatie en verlichting van de ziel. Daarnaast heeft het 20 hofkaarten en 50 kleine arcana. Dat komt doordat naast de 4 elementen, ook nog een 5de element toegevoegd is. Welke wordt genoemd als lamps en welke staat voor het element spirit.

Elementen

Dit tarot deck heeft dus 5 elementen in plaats van 4. Deze 5 elementen vertellen 5 verhalen over 5 verschillende bevolkingen. Zo heeft elke bevolking zijn eigen verhaal. Voor de staven, het element vuur, is het renaissance Italië genomen. De zwaarden, het element lucht, worden vertegenwoordigd door het feodale Japan. Uit de Polynesische hoek zijn de bekers, het element water, ontstaan. Vanuit het oude Egypte worden de pentakels, het element aarde, vertegenwoordigd. Als laatste hebben we de lamps die we in een verhaal zien vanuit de Maya beschaving, met het element spirit. Elk element vertelt een verhaal met daarin uiteraard ook een hoofdpersoon. Deze hoofdpersonen blijven terugkomen in het verhaal. De hoofdpersonen hebben ieder ook een eigen eigenschap. Elk hoofdpersoon vertegenwoordigd dan ook iets. Denk aan dag, nacht, berg, lente, zomer, zee of land. Hierdoor wordt het verhaal nog duidelijker, kloppend en sluitend.

Hofkaarten

De kleine arcana bevatten ook hofkaarten. De hofkaarten in dit deck zijn de prince, princess, queen and king. Deze hofkaarten weerspiegelen zowel een element als een eigenschap van jezelf, of van iemand in jouw omgeving. Ook deze hofkaarten zijn geïnspireerd door het verhaal wat er rond dat element speelt. Dat wil zeggen dat voor de King of Wands een renaissance koning is genomen. De King of Swords is een Japanse Daimyo. De King of Cups wordt vertegenwoordigd door een Polynesische koning. Een farao voor de King of Pentacles. Dan voor het 5de element, spirit, is gebruikt een Mayakoning die de King of Lamps weerspiegeld.

Numerologisch

Waar deze man dan ook nog eens rekening mee heeft gehouden is de numerologie en de numerologische betekenis en volgorde van de kaart. Dit betekent dat niet alle kaarten dezelfde nummers hebben als bij de Rider Waite. Vooral bij de grote arcana zit daar wel verschil in. Waar gekeken is naar de numerologische volgorde en of het bij het gedeelte past waarvoor het bedoeld is. Als voorbeeld kan ik de Kracht kaart nemen. Dit is in de Rider Waite de nummer 8. Bij The Infinite tarot heeft hij het nummer 9 gekregen. Dit omdat het cijfer 9 beter past bij de kaart betekenis van de kracht kaart. Alle grote arcana kaarten hebben naast een numerologische uitleg ook een kosmologische uitleg, de symboliek van de kaart en het advies van de kaart.

The Infitite Tarot Nieuwsbrief verkleint 275 en 400jpg

Uitbreiding

Naast de 100 Tarot of Hecate heeft dit deck diversen uitbreidingen. Zo is er een uitbreiding die 9 Muses kaarten levert. Muses worden gezien als de dochters van Zeus en Mnemosyne. Waarvan ieder haar eigen inspiratie brengt in een kaart. Er is een set van 12 Nummerology kaarten. Elk nummer verteld iets over het algemeen begrip ervan. Over de kosmologische betekenis, de aard van het getal en de betekenis in een legging. De Astrologie uitbreiding heeft er 22. Waarvan 12 sterrenbeelden en 10 planeten weergegeven worden. Astrologie wordt hier gezien als een cycli van tijd. niet gebaseerd op oorzaak en gevolg maar meer een weerspiegeling van de aangeboren cycli die alle dingen aanstuurt.  Vervolgens heeft de uitbreiding ook een set Witches. Welke bestaan uit 1 grote arcana, 4 hofkaarten en 10 kleine arcana kaarten. Welke niet een bepaald element vertegenwoordigd. Alleen wel erg duidelijke antwoorden of richtingen kunnen geven tijdens een reading. Bij elkaar zijn dat 158 kaarten die samen 1 deck vormen waarmee ik werk, The Infinite Tarot. Naast deze uitbreidingen, zijn er nog 2. Dat is 24 Rune kaarten en 12 Chinese Astrologie kaarten. Zo kan je uitbreidingen toevoegen of er juist uitlaten om heel gericht de vraag te kunnen beantwoorden van een reading.

Eigen mening

De reden waarom het mij zo aanspreekt is de uniekheid van dit kaarten deck. De duidelijke tekeningen die de betekenissen weerspiegelen. Het toevoegen of juist eruit halen van bepaalde extra sets. Wat een betere uitleg kan geven over de situatie. Ook de numerologische betekenis van de kaarten wat een uitgebreider antwoord kan geven. De beste man heeft over dit deck in totaal 30 jaar gedaan om het zo te krijgen. Het verhaal kloppend, kijkend naar de numerologie en ook de volgorde van de kaarten. Samen met de uitbreidingen die dan ook nog eens in dezelfde richting een toevoeging mogen zijn. Hebben we het hier over een zeer uniek en bijzonder tarot deck. Wat brede en accurate informatie kan geven over een bepaalde vraag of situatie. Hoe breder en accurater het antwoord, des te beter de cliënt is geïnformeerd.  


Nieuwsgierig geworden of het iets voor jou kan betekenen? Ongetwijfeld kan dat. De vraag is alleen waar zou jij mee geholpen willen worden? Over welke situatie wil jij meer informatie? Waar zou jij meer duidelijkheid in willen? Of wil je weten waar je aan toe bent met de mensen in jou omgeving? The Infinite Tarot biedt daar uitgebreide informatie over. Geen vraag blijft onbeantwoord in The Infinite Tarot! Klik op de link hier beneden om een afspraak te maken!

The Infinite Tarot

Frank Groen4jpg

De Energiebol                         Verdiweg 575
0650621741                              3816 KT            
info@energiebol.nl               Amersfoort
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief