Ruimte

Wat kunnen we toch heerlijk genieten van de prachtige herfstkleuren. Het knal oranje, vele rood en stralend geel springt mooi tussen het groen uit. Ondanks de wind, lagere temperaturen en regen, kan ik zo genieten van de kleuren.
 
Innerlijke stem
Het einde van het jaar is een mooie tijd om eens goed op te ruimen. Meestal doe ik dit midden in de winter. Alleen nu zijn er veranderingen die ervoor zorgden dat ik het nu mocht gaan doen. Ga dus altijd met de stroom mee die jou aangereikt wordt. Zo kwam er een idee in mij op, dat mij elke dag bezig hield. Het was zo overduidelijk aanwezig, dat ik er ook gelijk iets mee wilde doen. Wat het precies is, volgt in een extra nieuwsbrief. Wat ik hier mee wil aangeven is dat je altijd mag luisteren naar jouw innerlijke stem, die jou verteld wat je mag gaan doen. Of het nu de juiste tijd ervoor is of niet, jouw innerlijke stem verteld jouw haarfijn waar jij jouw aandacht op mag richten.
 
Ruimte
Om de ruimte te maken die ik nodig had. Was het goed om alle lades in huis open te trekken en uit te pluizen. Elke lade ging helemaal leeg en de spullen werden structureel neergelegd. Zo om te kijken wat mij nog dient, wat het verleden is en wat eventueel in de toekomst nog gebruikt kan worden. Nu alles opnieuw is ingedeeld, zie ik dat er zelfs ruimte over is. Het is mooi om ook op deze manier eens naar de dingen te kijken die jouw bezig houden. Welk van de dingen die zich dit jaar hebben afgespeeld, dienen jou nog en welke mogen weg. Wat past nog bij jou en wat niet. Welke stukken rond je af en welke stukken neem je mee naar volgend jaar. Waar heb jij energie ingestoken en wat heeft het je opgeleverd. Op die manier wordt er ruimte gecreëerd om zo nieuwe dingen te verwelkomen.
 
Nieuw
Wij mensen willen vaak graag eerst het nieuwe ervaren voor het oude losgelaten wordt. Alleen werkt dat niet op die manier. Dat is hetzelfde als met de lades. Mijn lades waren vol en er kon nog maar weinig bij. Er was dus weinig tot geen ruimte voor nieuwe dingen. Nu ik de lades uitgezocht hebt en schoongemaakt. Is het weer fris met een nieuwe indeling. Die ervoor zorgt dat er zelfs nieuwe spullen bij kunnen. Wat die nieuwe spullen zijn, daar heb ik geen idee van. Wat ik wel weet, is dat de weg die ik volg, mij nieuwe spullen zullen aanreiken. Wat er met ruimte voor zorgt dat ik het ook in goede orde kan ontvangen. Het innerlijke werk wat ik als mens heb verricht dit jaar. Heeft er ook voor gezorgd dat er ruimte is voor nieuwe dingen. Nu is ook mijn huis aangepast om nieuw te kunnen verwelkomen.
 
Afronden
De energie van de laatste maanden van het jaar geven ons de kans om de dingen van dit jaar af te ronden. Het is bij uitstek een fijne tijd om de balans op te maken van wat je af wilt ronden voor dit jaar. Of wat je nog mee wilt nemen naar volgend jaar. De winter is toch meer een periode van naar binnen keren. Dan is het nu net voor de winter nog een mooie tijd om dingen af te ronden. Dit zorgt er ook voor dat je de ruimte hebt om in de winter meer naar binnen te keren. Zonder dat er nog andere dingen eraan vast hangen. Wat je eventueel mee wilt nemen naar volgend jaar. Daar kan je dan van de winter nog over naar binnen keren. Stel dus je prioriteiten van waar jij je mee bezig mag houden en luister hierbij altijd naar jouw innerlijke stem. Die zegt waar voor jou nu de beste tijd voor is.

Wil jij nog dingen afronden om zo ruimte te creëren. Alleen weet je even niet hoe of wat. Lees dan via deze link verder hoe een Engelen Healing daarbij een hulpbron kan zijn.


Energie Advies voor Oktober

We gaan naar het einde van het jaar toe. Wat ons de mogelijk beidt om onze processen van dit jaar af te sluiten en eventueel ruimte te maken voor het volgende jaar. De energie van november zegt ons ook dat we mogen luisteren naar onze intuïtie. Aartsengel Haniël ondersteund ons daarin deze maand. Er kunnen belangrijke inzichten komen en of deze echt bij jou passen zal je intuïtie aangeven. Als je intuïtie dan aangeeft iets te doen en er zit nog angst. Laat die angst dan varen en geef je intuïtie daarin de ruimte.

Soms kan het ook goed zijn nog even erover na te denken voor men in actie komt. Voel of het juist is een stap te nemen. Misschien is niet alles zichtbaar en krijg je daardoor een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Schenk daarom ook aandacht aan je dromen en de beelden die daarbij horen. Leg eventueel pen en papier naast je bed om op te schrijven wat je droomde, zodat je de herinnering op kan halen achteraf. Vraag eventueel hulp om verder te komen met jouw processen. Als je daarin een beetje vastloopt. Dan is het prettig als iemand jou daar een handje mee helpt. Misschien is het juist goed om je normen en waarden eens te overzien. Of deze nog juist zijn voor jou.

Er is deze maand veel ruimte voor groei en het afsluiten van processen. Dit zal dan de verandering met zich mee brengen waar jij misschien wel allang op zit te wachten. Er is deze maand levenskracht om jou zijn te herbouwen. Heb vertrouwen in jezelf en het universum. Blijf open staan voor de ondersteuning vanuit het universum. Laat je twijfels en angsten los voor een hoger doel. Kijk naar de gebieden in je leven waar je jezelf nog inhoudt of blokkeert ten gevolge van wantrouwen. Stel jezelf open en geef het universum de kans jou daarin te helpen.
 
Een helpende hand nodig om een proces af te sluiten? Dan kan een Kaart Reading daar praktische adviezen in geven. Lees via deze link daar meer over.


Energie oefening - Ruimte maken

Het kan soms zijn dat een situatie of persoon jou stagneert of tegenhoud. Dan is deze oefening een mooie toevoeging om daar los van te komen. Neem hiervoor rustig de tijd…en ruimte. Houd pen en papier bij de hand. Maak het jezelf dan eens comfortabel en ga er rustig bij zitten.
Steek een kaarsje aan en roep de engelen en lichtwezens aan om bij jou aanwezig te zijn. Nodig ook Aartsengel Michaël en Aartsengel Rafaël uit om bij jou te zijn.
 
Aard even, dat kan door je voeten groter te maken of ze weg te laten zakken in de aarde. Mediteer dan even voor een moment.
Als je zover bent dan mag je de situatie of persoon voor je zien. Zie het voor je en schrijf het dan op het stukje papier.
Houd het stukje papier met één hand vast en zorg dat je handen en voeten gescheiden zijn van elkaar.
Zeg dan: Ik bedank deze situatie, of persoon, voor wat het was en ben bereid dit nu los te laten.
Vraag nu Aartsengel Michaél om alle koorden te snijden tussen de persoon of situatie en jou.  Neem hier even de tijd om dit te laten gebeuren.
Vraag dan Aartsengel Rafaël om helend licht te sturen door de restanten van de koorden. Neem ook hier weer even een moment.
Ga dan het papiertje verbranden op een veilige plaats. Daarna ga je weer even rustig zitten en bedank je de engelen voor hun hulp en ondersteuning.
Nu is het alleen nog aan jou om er niet meer mee bezig te zijn.
 
Zou je meer oefeningen willen leren die persoonlijker gericht zijn? Dan kan dat met het consult In Jezelf. Lees via deze link verder.


Wens jullie een ruimtelijke maand toe!
Angelhug, Frank