Dromen

De afgelopen weken zijn er vele gedachten door mijn hoofd gegaan. Dat maakt, denk ik, ook dat ik veel heb mogen dromen. Helaas kan je niet al je dromen herinneren. Toch zijn er best wat dromen die me bijstonden bij het wakker worden. Door deze dromen te onderzoeken en uit te zoeken waar ze mee te maken hebben. Heeft mij dat weer mooie inzichten en adviezen opgeleverd. Met deze inzichten en adviezen mag ik weer lekker aan de slag.

 

Door dit allemaal te gaan onderzoeken. Zal het mij ook duidelijkheid geven welke richtingen ik op mag gaan. Ook in het verleden hebben dromen mij een fijne richting gegeven waar ik naar toe mag werken. het is natuurlijk altijd nog aan mij, en mijn vrije wil, wat ik daarmee ga doen. Maak ik keuzes die niet passen bij mijn zielendoelen. Dan zullen er ook dromen komen die mij daarop duideden. Zo staat een mens zelden echt stil. Er is altijd wel ergens groei, ontwikkeling of transformatie in te vinden.


kopiepng


Symboliek

Als men slaapt is het lichaam over het algemeen in ontspanning en is er rust aanwezig. De ziel daarentegen heeft geen rust nodig en doet zijn of haar ding in de nacht. Vaak zijn we gebeurtenissen aan het verwerken of iets waar we mee bezig zijn. Dit wordt dan gesymboliseerd in een droom. Meestal hebben we dan van die vreemde dromen of komen er mensen in voor die we al een hele tijd niet hebben gezien. Als mens vraag je je dan af waar dat mee te maken kan hebben. Door de symboliek erachter uit te zoeken. Kun je erachter komen waar het eventueel mee te maken zou kunnen hebben. Vaak kijkt men er letterlijk naar, terwijl het in dromen om de symboliek gaat.

Mensen

Neem nou mensen, die staan symbool voor bepaalde eigenschappen die jij draagt. Zo kan een persoon staan voor een eigenschap of een patroon wat nog steeds in jou leeft. Het kan zijn dat je die eigenschap of dat patroon juist los wilt laten. Of het kan juist een patroon of eigenschap zijn die jou verder helpt. Het is dan aan jou om dit te onderzoeken. Wat spiegelde die persoon in jouw droom, wat deed die persoon? Is het iets waar jij je aan ergert, of wat je juist bewonderd aan diegene? Als je erachter bent om welke eigenschap het gaat. Kan je vaak ook wel raden waar het mee te maken heeft. De persoon in de droom zegt namelijk heel veel over jou.

Voorwerpen

Zo staan voorwerpen of de omgeving ook symbool voor iets. Ben je in water, dan staat water voor emoties. Ben je naar het water aan het kijken, of zit je erin? Hoe is het water, rustig of wild? Kom je vooruit in het water, of sta je stil? Dit zegt alles over een bepaalde emotie van jou. Neem een auto, rijd de auto of staat die stil? Heb je pech met de auto of ben je aan het racen? Pech of stilstaan betekend dat je in een proces niet verder aan het komen bent. Rijd de auto dan kom je juist in dat proces vooruit. Ben je op een eiland en kom je niet van het eiland af? Dan ben je met je proces steeds hetzelfde aan het doen en is het nodig de dingen anders te gaan doen. Ga je juist van het eiland af? Dan heb je een doorbraak in het proces doorgaan waardoor je weer verder gaat komen.

Verwerken

Zo staan deze symbolieken, voorwerpen en mensen voor een verwerking van iets. In dromen worden gedachten, emoties en ervaringen verwerkt die in jou spelen. Dat kan in het bewuste zijn en zeker ook in onderbewuste van jezelf. Het kan je dus inzichten geven van in een bepaald proces waar je op dat moment in zit. Of het kan je inzichten geven in een bepaalde situatie of proces waar je in hebt gezeten. De verwerking zegt altijd wel iets over jou. De droom zelf uitzoeken vertelt je dan of het een situatie uit het verleden is. Of juist een situatie waar je op dit moment mee te maken hebt.

Op die manier kunnen dromen jou heel veel vertellen over een bepaald proces wat in jou speelt of heeft gespeelt. Misschien over bepaalde eigenschappen van jezelf, die je juist fijn vindt en je verder helpt. Of eigenschappen waar je juist aan mag werken om te transformeren omdat ze je juist tegenhouden. Je kunt dus veel informatie uit een droom halen. Het helpt als je pen en papier naast je bed hebt. Zodat je het gelijk op kan schrijven bij het wakker worden.

      

Het kan natuurlijk zijn dat de symboliek nog steeds onduidelijk is voor je. Dat je dan toch nog wat meer adviezen of inzichten nodig hebt om er verder mee te kunnen. Dan kan een legging met The Infinite Tarot jou daar goed bij helpen. Klik op de link hieronder om te lezen hoe dat gaat en wat het jou op kan brengen.


      

Foto Frank Nieuwsbrief website kleinjpg

De Energiebol                         Verdiweg 575
0650621741                              3816 KT            
info@energiebol.nl               Amersfoort
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief