Mercurius Retrograde

Van 23 augustus tot en met 15 september hebben we te maken met een Mercurius retrograde. Deze planeet in de retrograde kan nogal wat invloeden hebben op verschillende vlakken. De retrogade staat ook altijd in een bepaald sterrenbeeld. Het element van het sterrenbeeld en het sterrenbeeld zelf bepalen dan op welke vlakken zich dit uit. Dit keer is het in het sterrenbeeld Maagd. Welke het element aarde vertegenwoordigd. Wat dit allemaal inhoud en waar we bepaalde dingen in tegen kunnen komen. Leg ik graag in deze nieuwsbrief uit.


Merc retrojpg


Algemeen

Om te beginnen betekend retrograde, dat de planeet achteruit loopt. In de wetenschappelijke werkelijkheid is het niet zo dat de planeet echt achteruit loopt. De planeet beweegt alleen langzamer vooruit. Waardoor het hier op aarde lijkt alsof die achteruit loopt. Omdat de aarde sneller draait dan dat de planeet vooruit gaat. Hierdoor lijkt het alsof die achteruit beweegt. Astrologisch gezien noemt men dit dan retrograde, het achteruit bewegen van de planeet. Wat voor ons mens zeker wel een invloed kan hebben op een aantal zaken. Denk dan hierbij aan zaken zoals reizen, storing in technisch apparatuur, communicatie misverstanden, planningen die anders verlopen. We zullen in een Mercurius retrograde dan ook altijd te maken hebben met deze oneffenheden. Door deze oneffenheden ervaren we helaas ook vaak wat irritatie. Het nodigt ons dan ook uit om onszelf, en de dingen waar we mee bezig zijn, onder de loep te nemen.

Element Aarde en sterrenbeeld 

Dit keer staat de retrograde planeet in een Aarde teken, maagd. De retrograde heeft dan ook op dit element de invloed. Het Aarde teken heeft te maken met stabiliteit, normen en waarden, materie, vruchtbaarheid, realisme, fundament, manifestatie en integreren. Vooral op deze vlakken kunnen we dan ook ongemakken ervaren in deze periode. Dan hebben we ook nog het sterrenbeeld Maagd. Wat kort gezegd staat voor precisie, ordelijkheid en perfectionisme. Dat betekent dat we op die gebieden wat ongemakken kunnen ervaren. Dus naast de aardse zaken hebben we ook te maken met ons perfectionisme, ordelijkheid en precisie. Deze combinatie kan wat hinder ondervinden in het neerzetten van bepaalde zaken. Zowel op spiritueel gebied als op alledaagse zaken. Loopt het niet zo soepel als dat je zou wensen. Dan is het fijn om te weten dat er een universele energie is die er ook invloed op kan hebben.

Positief bekeken

Het voorafgaande gelezen klinkt best negatief. Dat is het dan ook weer niet. Het is alleen beter om anders met de dingen om te gaan en je dan ook op een andere manier bezig te houden met bepaalde zaken. Laten we het dat eens positief bekijken. Het is een enorme goede tijd om terug te kijken op bepaalde dingen. Denk hierbij dan ook gelijk aan het element aarde en waar dat voor staat. Kijk dan eens terug naar de afgelopen periode waar jij je bezig hebt gehouden met betrekking tot materie, normen en waarden, manifestatie en stabiliteit. Hierop terugkijkend is dit een uitstekende tijd om na te denken wat je hierin veranderd zou willen. Kijk ook gelijk naar dat waar jij vruchtbaarheid aan wilde geven. Of wat jij graag wilde integreren. Dan is het nu een fijne periode om hier andere of nieuwe ideeën in op te doen. Laat deze ideeën en veranderingen nog even voor wat ze zijn. Want het is zeker niet een tijd om dat in de retrograde naar voren te brengen. Daar is tijd genoeg voor als de retrograde voorbij is. Het gaat er nu alleen maar om wat jouw verandering of idee hierin is. De ultieme periode voor het herzien van zaken en/of ideeën dus. Ben je vooral op persoonlijk vlak bezig dan is dit een mooie periode van introspectie. Deze retrograde is daarnaast ook heel functioneel en geschikt voor het afmaken van bepaalde zaken. Ben je dus met iets bezig en hoef je daar niets meer in te overwegen. Dan zorgt deze periode ervoor dat je het mag afronden. Dat zorgt dat na de retrograde periode de vruchtbaarheid en integratie plaats kan vinden.

Ermee omgaan

Zodra je bewust bent om welk element en sterrenbeeld het gaat. Geeft dat een dieper inzicht in hoe je ermee om mag gaan. Zoals de natuur in de nacht naar binnen keert. Is de retrograde voor ons ook een periode om naar binnen te keren. Wetende met welk stuk het te maken heeft. Zorgt dat je meer mee kan gaan in de flow van de natuur en het universum. Flow is natuurlijk wat we graag wilt behouden. Dan is introspectie, heroverwegen en herzien ook iets waar aan gewerkt mag worden. Dit is ook weer goed voor de vruchtbaarheid van waar je mee bezig bent of je mee bezig wilt houden. Alles op de juiste tijd zorgt dat men in de flow blijft. Naarmate de weg volgt en tijd verstrekt krijgt men vaak nieuwe informatie en uitbreidende kennis. Door deze informatie kan een oud idee, overtuiging of overweging een nieuwe betekenis krijgen. Door hier in deze Mercurius retrograde daar nog eens goed over na te denken. Mag het nieuwe idee of de nieuwe overtuiging straks de ruimte gaan krijgen om zich te laten ontplooien. Met straks wordt uiteraard bedoeld wanneer de retrograde van Mercurius voorbij is.

      

Soms kan je wel wat hulp gebruiken bij het herzien van bepaalde zaken. Of heb je ondersteuning nodig om andere keuzes te gaan maken in je plannen. Door meerdere facetten die in huis zijn te combineren. Kan ik met het consult In Jezelf jou een heel stuk verder helpen en ondersteunen om je te laten inzien waar andere keuzes in gemaakt mogen worden. Om je op die manier te helpen je plannen in goede banen te begeleiden. Klik op de link hieronder om daar meer over te lezen. 

      

Foto Frank Nieuwsbrief website kleinjpg

De Energiebol                         Verdiweg 575
0650621741                              3816 KT            
info@energiebol.nl               Amersfoort
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief