Blauwe Supermaan

Op 31 augustus 2023 om 3:35 hebben we een blauwe supermaan in Vissen. Het is een blauwe maan, daarnaast ook een supermaan en deze staan in het sterrenbeeld teken Vissen. Onderverdeelt weerspiegeld ieder aspect een eigen energie. Gecombineerd geeft het ook weer een bepaalde energie weer. 

Hoe dit zit op zichzelf en hoe het gecombineerd zit. Leg ik graag uit in deze nieuwsbrief. De blauwe supermaan valt op een donderdag. Aangezien de energie er 2 dagen van tevoren en 2 dagen erna goed merkbaar is. Beïnvloedt het dus een groot stuk van aankomende week. Doe er je voordeel mee. Dan zal het zeker een fijne week voor je worden.

5jpg

Supermaan

De uitspraak supermaan komt van het feit dat de afstand tussen aarde en de maan kleiner is. Waardoor de maan groter lijkt. Nu is het ook nog eens zo dat deze volle maan. De grootste en helderste volle maan is van dit hele jaar. De maan is 7,2% groter en 15,7% helderder dan een gemiddelde volle maan. Hoe groter en helderder die is. Des te meer we kunnen waarnemen van de energie. Op 1 augustus hadden we ook een supermaan. Dit is dus de 2de supermaan die we deze maand hebben. Het komt 3 tot 4 keer per jaar voor dat er een supermaan is. 

Blauwe maan

De uitspraak blauwe maan. Komt van het feit dat het de 2de volle maan is van 1 maand. Dit fenomeen komt 1x in de 2 tot 3 jaar voor. Het is dus een bijzonder verschijnsel. Het houdt niet in dat de maan ook daadwerkelijk blauw is. Hij behoudt gewoon zijn eigen kleur. Welke bleek grijs of wit is. Het is meer een uitdrukking die wij mensen gemaakt hebben om hierin iets aan te geven. Dus omdat het nu de 2de volle maan van de maand is en deze ook nog eens dicht bij de aarde komt. Noemen we het een blauwe supermaan. Hij is precies op 31 augustus om 03:35 en val tin het sterrenbeeld Vissen. 

Sterrenbeeld Vissen

Wat de eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen met zich meedraagt. Is ook wat het meeste tijdens deze blauwe supermaan geraakt zal worden. Door dit te weten, kan je hier uiteraard je voordeel mee doen. Rekening houdend met de Mercurius retrograde, waar ik het in de vorige nieuwsbrief uitgebreid over hebt gehad. Kan dit een uitstekende tijd zijn voor groei en transformatie. De eigenschappen die Vissen heeft is oa creativiteit, denk aan een rijke verbeelding, muziek, kunst, schijven. Het zijn erg intuïtieve mensen, je mag dus leren om nog meer op je eigen gevoel te vertrouwen en je innerlijke leiding te volgen. Vissen zijn ook veranderlijk. Pas je dan ook aan als een situatie niet is wat je ervan zou wensen. Hier voorkom je ook teleurstellingen in. Ook zijn Vissen empathisch en gevoelig. Je kunt dus heel goed emoties voelen die van een ander zijn. Zorg dan ook dat jij jou energie beschermt tegen die van een ander. Hierdoor blijf jij beter in je kracht.

Conclusie

De energie van een volle maan is ook altijd 2 dagen ervoor en 2 dagen erna voelbaar. Deze blauwe supermaan in Vissen valt dan ook op een donderdag en is dus vele dagen voelbaar aankomende week. Door te weten dat het dus een intense energie is, die goed voelbaar kan zijn. Kan je bij jezelf nagaan wat jij ermee wilt doen. Zijn de thema’s waar je mee bezig bent in de vorm van creativiteit, empathie, transformatie, intuïtie en gevoeligheid. Dan is dit de ultieme week om daar lekker mee aan de slag te gaan. Dan in het achterhoofd houdend dat Mercurius retrograde loopt. Is het fijn om dus hier zaken in af te maken ipv nieuw te beginnen.

Energieadvies erin

De blauwe maan zorgt voor versterkte emoties. Deze kan jij opvangen van anderen door de empathie van Vissen. Maak onderscheid in wat van jou is en wat van de ander is. Blauwe maan geeft een versterkte intuïtie en supermaan versterkt het bewustzijn. Dan doet Vissen daar nog een schepje bovenop. Luister en handel dus goed naar je eigen gevoel en intuïtie, want die is nu erg aanwezig. Blauwe maan kan verandering en loslaten bevorderen. Vissen is veranderlijk en supermaan zorgt voor extra energie in het loslaten en transformatie proces. Dit is dus een ultieme tijd om die transformatie door te zetten waar je al die tijd tegen aan zit te hikken, of tot nu toe nog niet durfde aan te pakken. Pak dan nu je kans om die transformatie neer te zetten. Blauwe maan en supermaan zorgen beide voor een manifestatie proces en versterkte intenties. Aangezien Mercurius retrograde loopt, is dit dan ook goed toe te passen in het afmaken van zaken. Manifesteer dat wat je al een tijdje hebt liggen. Vissen is hierin veranderlijk, dus alles zit hierin mee. Vissen en blauwe maan hebben beide dat de intuïtie erg sterk aanwezig is. Supermaan draagt bij aan spirituele groei. Dan is dit een heel mooi moment om dat stukje van jezelf aan te pakken en er iets mee te doen. Met als doel erin te groeien. Of dit nou loslaten is, transformatie of gewoon nieuwe inzichten erin verkrijgen. Ga er iets mee doen als jou intuïtie dat aangeeft.

      

Zit er toch nog ergens een blokkade waardoor je niet de dingen afmaakt die afgemaakt mogen worden? Lees dan in de link hieronder hoe de Aquarius Angels houw hierbij kunnen helpen. 

      

Foto Frank Nieuwsbrief website 4cmjpg

De Energiebol                         Verdiweg 575
0650621741                              3816 KT            
info@energiebol.nl               Amersfoort
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief