Compassie

Zoals velen heb je waarschijnlijk geleerd dat je compassie moet hebben voor anderen. Alleen hoe zit het eigenlijk met compassie voor jezelf? De meeste hebben dat niet mee gekregen van huis uit. Toch, hoe wil je daadwerkelijk compassie op een ander toepassen. Als men niet eens compassie voor zichzelf heeft?

Dit leek mij een zeer interessant onderwerp om eens een nieuwsbrief over te schrijven. Hoop dat dit artikel je inzichten geeft. Waardoor jij nog compassievoller voor jezelf en de ander kan zijn. 

22jpg

Pijn

Als er zich een situatie voordoet waarin er sterke negatieve gevoelens omhoog komen. Dan duidt dat vaak op een wond waarin we geraakt worden. Op dat moment gaat er een deur open naar het onderbewustzijn. Die ons de gelegenheid geeft om deze wond te helen. Vaak willen we dat niet, sluiten we de deur en gaan we gewoon weer verder met ons dagelijks leven. Totdat de pijn zo intens wordt dat men zich gedwongen voelt daar toch iets mee te gaan doen. Vaak zijn we dan pas bereid om er echt iets mee te doen en op zoek te gaan naar oplossingen om het te kunnen helen.
 
Om de wond volledig te kunnen helen. Is het goed om ons te realiseren dat wij één zijn met de bron. Ons afgescheiden voelen van de bron zorgt alleen maar voor ongemak en onrust. Door ons te realiseren dat wij één zijn met de bron, is dat al de eerste stap naar compassie. Zolang wij ons afgescheiden voelen van de bron zal de wond onopgelost in ons energieveld blijven. Voor een volledige genezing zullen we ons bewust moeten zijn van de wond en bereid zijn liefde en compassie aan deze kwetsbare plek te geven.

Oordeel 

Anderen kunnen ons liefhebben en compassie geven, Wat eigenlijk maar een tijdelijke pleister op de wond geeft. Zij kunnen ons vertellen hoe goed we zijn, hoe mooi we zijn, hoe slim we zijn, en dat geeft ons best een goed gevoel. Alleen dit gevoel zal toch tijdelijk zijn. Totdat we dit van onszelf horen en aan onszelf geven. Zal een gewond deel van de psyché nog steeds vasthouden aan de overtuiging dat we niet goed, of slim genoeg zijn. Alle acties van buitenaf zullen niet werken. Totdat men zelf dat stuk kan omhullen met liefde. Jij bent de enige die deze overtuiging kan veranderen door absolute waarheid te ervaren van jouw eigen zijn. Waarheid is dat jij één bent met de bron en absolute liefde voor jezelf bent. Dat is wat compassie voor jezelf doet.
 
Compassie geven betekent dan je zonder oordeel er naar kijkt en zonder daar een vooroordeel of beoordeling in te hebben. Compassie betekent ook dat er geen bekommernis is. Dat er een gevoeligheid, warmte, tederheid, onvoorwaardelijke liefde, genade en mildheid is. Het houdt in dat de wond volledig aanvaard wordt. Dat er zachtheid, vriendelijkheid en liefdadigheid naar toe mag stromen. Compassie is dat er zachtheid en liefde door jou heen stroomt naar de emotionele wond. Vervolgens de wond doordringt met volledige acceptatie, onvoorwaardelijke liefde en intiem begrip.

Overtuiging

Niemand kent jouw gevoelens en kwetsuren beter als dat jij zelf doet. Jij kent alle ins en outs en hoe gecompliceerd dat stuk kan zijn. Dat is ook de reden waarom jij het meest gekwalificeerd ben om dat stuk van jezelf met liefde te onthullen. Ga eerst eens naar die délicate wond kijken zonder oordeel. Probeer dan ook die pijn te zien en te voelen zonder dit te verbergen of gelijk op te lossen. Laat de wond gewoon zijn zoals die is. Realiseer je dat de wond een overtuiging is die jij nog niet geheel gemeesterd hebt. Het is een in de geest gecreëerde overtuiging wat de wond heeft gecreëerd.
 
Deze in de geest gecreëerde overtuiging mag ook volledig geaccepteerd worden.  Accepteer alles wat je van deze overtuiging voelt, denkt of gezegd hebt. Accepteer alles van deze omstandigheid die jouw wond en overtuiging omhoog hebben gehaald. Mentaal alles opnieuw beleven, vasthouden aan die gedachten of weerstand bieden aan het feit dat het gebeurd is. Is een verspilde energie die gebruikt had kunnen worden om de wond te helen. Accepteer gewoon alles wat is en doe dat zonder oordeel. Dan kan je vanuit daar doorgaan met de vordering van genezing.

Compassie

Alleen compassie en eigenliefde kunnen die wond helen, dat ontstaan is door een in de geest gecreëerde overtuiging dat jij niet goed genoeg bent. Laat de overtuiging voor wat het is. Weet dat deze overtuiging een afscheiding van illusie is en dat we ten aller tijden verbonden zijn met de bron en alle perfectie.  Zo kan er zonder oordeel of veroordeel naar gekeken worden en dan kan het pas echt liefde ontvangen. Door die liefde te sturen en op die plek te ontvangen. Zal dat ervoor zorgen dat de wond geheel wordt.
 
Als je compassie beoefen en aan jezelf kan geven. Zal je merken dat het vanzelf ook naar anderen gaat stromen. Zonder dat je daar enige moeite voor zou moeten doen. Je zult vanuit compassie vele gezondere keuzes voor jezelf kunnen maken. De liefde die je voor jezelf hebt en aan jezelf geeft. Zal er ook voor zorgen dat jouw energieveld sterker wordt. Je zult meer vreugde ervaren en meer vertrouwen hebben om goed voor jezelf te kunnen zorgen. Je gaat je krachtiger en vrediger voelen. Dat is wat compassie voor jezelf hebben met je doet.  

      

Voel jij nog steeds ergens een afscheiding van de Bron? Is er in jou een stuk waar je nog niet genoeg compassie naartoe kan sturen? Lukt het jezelf niet om die wond met compassie te helen? De Aquarius Angels zijn een groep engelen die met een verhoogde trillingsfrequentie de bron helen van de wond. Klik op de link hieronder om daar meer over te lezen!

      

Frank Nieuwsbrief 55jpgjpg

De Energiebol                         Verdiweg 575
0650621741                              3816 KT            
info@energiebol.nl               Amersfoort
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief