Workshop "De werkwijze van een healer"

Vandaag hebben we uitgenodigd: Frank Bol van Spirituele praktijk de Energiebol uit Amersfoort.
Frank heeft op verzoek een promotieworkshop in elkaar gezet over healen.
Daarin vertelt hij zijn visie over healing en geeft daarbij aan dat iedere healer een eigen werkwijze heeft en ieder zijn eigen manier om met iets om te gaan.
Het tweede gedeelte van de morgen zal Frank energie-oefeningen met de groep doen.

Frank heeft in zijn Spirituele praktijk 'De Energiebol' te Amersfoort het volgende te bieden: 
Healing voor Mens en Dier, Aquarius Angels Healing®, Aquarius Akasha® reading en healing,
Karma Healing, Engelen Healing. In Jezelf, Totemdieren Tarot,
Huiszuivering, Email Consulten en diverse workshops cursussen en lezingen.

Nu volgt een samenvatting van deze workshop:


Energie

Frank begint deze bijzondere workshop met een uitleg over energie, over trillingsfrequenties en over de veranderende energie op aarde sinds 2012, waardoor ongemak dat zich op spiritueel gebied aandient sneller geheeld wordt.
Een healing kan sneller plaatsvinden in deze tijd,… mensen ontvangen sneller hun inzichten en leren daardoor ook sneller hun lessen.
Hij vertelt dat hij zich open kan stellen als kanaal voor het universum en dat hij contact kan maken met verschillende energieën. Hij werkt voornamelijk met engelenenergie en daarnaast ook met energie van, Lemurië, Drakenenergie en Elfenenergie. Engelen werken met een zeer hoge trillingsfrequentie en hoe hoger de trillingsfrequentie, hoe beter en sneller de klacht opgelost kan worden.


Ruimte

Frank vertelt over het belang van een energetisch schone ruimte, hoe hij de ruimte zuivert en waarmee hij deze ruimte ontdoet van negatieve energie ophoping.
Hij geeft er de voorkeur aan om dat o.a met de Aquarius Angels-energie te doen omdat dat een zeer krachtige energie is van een zeer hoge trillingsfrequentie.
Ook vertelt hij waarom hij zichzelf (lichaam, geest en energieveld) energetisch goed beschermd, zowel in de morgen als in de avond, voor en na een behandeling in zijn praktijk.
Het is belangrijk dat de cliënt in een energetisch schone ruimte behandeld wordt, dat de healer eveneens energetisch schoon en zuiver is om de cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen en een veilige ruimte te bieden.
Hij vertelt over het belang van het doorsnijden van energiekoorden tussen hem en de cliënt na een behandeling, over energieklevingen, afstrijken en afslaan van energie.


Healing
Hij vertelt tijdens deze workshop op wat voor niveaus er een healing plaatsvindt en waardoor een healing meestal werkt , maar ook waarom dat soms niet gebeurt.
Soms zal een ziel een bepaalde klacht moeten ervaren…soms heeft het met verantwoordelijkheid te maken of met de angst van het innerlijk kind.
Soms is er voor een healing een intakegesprek o.a om te weten te komen wat de cliënt zijn doelen zijn…dan zal een behandelprogramma opgesteld worden.
Frank vertelt tijdens deze workshop ook over de combinatie medicijngebruik/ healen en het tegelijkertijd behandeld worden door een psycholoog / psychiater.
Ook vertelt hij over de eigen verantwoordelijkheid en vrije wil van een cliënt…dat gedachten krachten zijn en dat we zelf veel invloed hebben op het gewenste resultaat van een healing.


Verslaving

Wanneer je samen met de healer aan je verslavingsproblematiek wilt werken, dan vraagt dat je volledige inzet, verantwoordelijkheid en wilskracht.
Wanneer je alleen een healer bezoekt om van het gezeur van je omgeving af te zijn dan zal dat minder goed werken.
In hoeverre de healing effect heeft hangt af van de mate van verslaving en in hoeverre iemand wilskrachtig is.


Waarheid

“Ieder mens heeft eigen gedachte”, vertelt Frank, een door de geest gecreëerde wereld.
Ieder mens heeft zijn eigen gedachten en waarheid.
Wat voor de een waar is …is het in een anders beleving niet…
Maar wie bepaalt wat de waarheid is ?


Healing en gedachtepatronen

Onze gedachten zijn krachten en met onze gedachten kunnen we klachten creëren, vertelt Frank.
Wanneer de cliënt aangeeft om gedachtepatronen te willen veranderen, dan kan dat d.m.v. een healing.
Tijdens dat proces zullen er sneller inzichten komen en zal de cliënt de kracht ontvangen om dingen anders te gaan doen. 
Afhankelijk van hoe diep het gedachtepatroon zit wil Frank na 1 of 2 behandelingen resultaat zien.
Wanneer er geen resultaat is dan zal er overleg plaatsvinden en eventueel de behandeling tijdelijk stoppen
Om beiden op zoek te gaan naar een andere behandelmethode…Niet iedere therapeut, healer of energiewerker is namelijk bekend met alle klachten. En soms wordt de cliënt aangeraden om bij zichzelf te rade te gaan waarom deze healing blokkeert. Misschien kom je daarbij uit op een stukje eigen verantwoordelijkheid, is de vraag…


Healen

Het is belangrijk om een healer te vinden waar je je goed bij voelt…iemand die je vertrouwt…en waar je tevreden over bent, vertelt Frank.
Zowel in de benadering van de healer maar ook wat de werkwijze en gedachtegang betreft.
Je komt tenslotte als cliënt met iets heel kwetsbaars bij een healer en dan mag je verwachten dat daar met integriteit, respect en liefde omgegaan wordt.
De juiste healer vinden en serieus aan je klachten willen werken zorgen over het algemeen voor een voorspoedig herstel van de klachten.


Healer

Als healer werk je altijd aan het hoogste goed en heling van de cliënt. Je bent een open kanaal van het Universum en mag zo de informatie zonder ego of eigen gedachten doorgeven aan de cliënt.
Hij vertelt ons door welke kanalen de informatie doorkomt. En ook hoe belangrijk het is om als healer  de kanalen te trainen, schoon te houden en te blijven ontwikkelen. 
Frank vertelt ons waarom een healer niet mag werken als hij ziek is.
Tussendoor deelt Frank ( uiteraard anoniem ) wat ervaringen uit de praktijk.
Hij vertelt wat hij opmerkt tijdens een consult…hij legt uit wat een aura en chakra’s is, wat aarden inhoudt en hoe er contact gemaakt wordt met energieën van gidsen, overleden dierbaren of engelen via jouw spirituele begeleiders.
Hij vertelt waarom mensen soms een healer bezoeken…soms gebeurt dat om energetisch opgeschoond te worden, soms wil men wat meer ontspanning en rust,  soms wil men van fysiek of mentale klachten afgeholpen worden …soms helpt Frank mensen in een terminale fase.
Hij legt uit dat energie een trillingsfrequentie is en overal naartoe gestuurd kan worden.
Dat betekent dat hij ook op afstand een healing kan geven en informatie kan doorkrijgen.
Dat is overigens niet met alle healingstechnieken mogelijk.


Nadat onze vragen beantwoordt waren door Frank heeft hij met de groep wat energie- oefeningen gedaan waarna we tevreden en opgeladen weer naar huis gingen.Het originele artikel is geschreven door Annelies van Rheenen en is in de link hieronder te vinden;
http://www.anneliesvanrheenen.nl/reiki/?Workshop_%22De_werkwijze_van_een_healer%22