Energieadvies December

Energieadvies December

December is de laatste maand van 2023 en sluit daarmee het jaar af. Symbolisch gezien een mooie tijd om na te denken over afgelopen jaar en om na te denken over de plannen in 2024. Astrologisch gezien gaan er ook een aantal planeet standen veranderen. Die zorgen dat er ook een ‘nieuw’ begin aankomt. Dus zowel in tijd, symbolisch en in energie is het een uitstekende tijd om dingen af te ronden en je klaar te maken voor een nieuw jaar. In welke volgorde je dat het beste kan doen om met de energie mee te gaan. Leg ik graag uit in dit artikel.

Begin

In het begin van deze maand is het fijn om nog even in actie te komen als dat nodig is. Of eventueel te kijken waar nog bijgestuurd kan worden. Om zo op een comfortabele manier verder te kunnen gaan. Deze actie of beweging die nog nodig is. Kan op zowel fysiek vlak zijn. dat je letterlijk nog in beweging mag komen om aanpassingen te doen. Of het kan ook een mentale beweging zijn. dat het nodig is om een ander perspectief te creëren. Zodat je verder kan met de plannen. Het kan soms zijn dat we zo vast zitten in onze eigen gedachten en daar proberen mee weg te varen. Terwijl het soms ook goed is om je gezichtsveld te verbreden. Op die manier kan het nieuwe ideeën of inspiratie geven. Het begin van december biedt daar een goede gelegenheid voor.

Mercurius retrograde

Vanaf 13 december tot 2 januari loopt de planeet Mercurius retrograde. Dit kan storing geven in communicatie, planning, reizen, afspraken en technisch apparatuur. Vanaf die tijd, 13 december, is het goed om meer naar binnen te keren en aan zelfreflectie doen. Nu is het niet een goede tijd om de actie neer te zetten, of die beweging te maken. Deze periode verleent zich om na te denken. Hoe wil je het jaar afsluiten want het is al bijna zover. Heb je het afgelopen jaar bereikt wat je wilde bereiken? Wat ben je in 2024 van plan? Wat zijn in dat jaar jouw wensen? Welk stuk van jezelf heb je overwonnen? Aan welk stuk wil je volgend jaar werken? Wat heb je ervaren wat ongewenst was? Hoe ga je dat in de toekomst voorkomen, of hoe wil je daarmee omgaan? Een fijne periode om 2023 en 2024 onder de loep te nemen voor jezelf.

Olifantjpg

Balans

Er kan dus nog aardig wat voorbij komen als je bepaalde situaties nog niet geheel afgerond hebt. Daarnaast gaan we kerst en oud&nieuw tegemoet. Wat inhoudt dat het voor de meeste mensen sowieso wast drukker gaat worden. Om het allemaal aan te kunnen. Is het verstandig je balans erin te bewaren. Het is fijn om er voor een ander te kunnen zijn. Alleen vergeet daarbij vooral jezelf niet. Er voor jezelf zijn is een heel normaal verschijnsel. De balans mag er zijn tussen geven en ontvangen. Onthoud dat Mercurius retrograde loopt en dat er een communicatie storing is. Vraag door als je twijfelt en ga niet zelf in zitten vullen. Mocht je hulp nodig hebben en mensen daarin vragen. Bedenk dan of die persoon er ook voor jou zullen zijn als dat nodig is.

Analyseren

Begin van de maand mag er nog beweging zijn. Wat ook wat denk werk met zich mee brengt. Hoe ga je het goed neerzetten? Analyseer de situatie nog eens goed voor die laatste beweging van dit jaar. Waar zit de balans in de situatie met wat je erin stopt en wat je ervan ontvangt? Dan, welke beweging ga je volgend jaar maken? Wat zijn je doelen en wensen? Allerlei vragen die nog even mogen analyseren. Dat trekt ook best wat energie weg. Daarom kom ik weer met het advies om de balans erin te houden. Zonder de balans overdenk je de situatie en wordt je gezichtsveld juist vervaagd. Als je dat voelt aankomen. Dan is het tijd om even rust voor jezelf te nemen. Raak je toch te veel verstrikt in de analyse, dan is het goed om te aarden. Ga even naar buiten. Loop een stukje in de natuur en zorg dat je weer geaard raakt. Dit zorgt voor rust en balans in het hoofd.

Landschapjpg

Inzichten

Als je goed geaard blijft en analyseert, bestaat de kans dat er inzichten binnen komen. Neem het jaar 2023 nog eens onder de loep en wees eerlijk tegen jezelf wat je ervan vindt en hoe dat voelt. Wat heb je afgelopen jaar ervaren waar je trots op bent? Wat zou je volgend jaar anders willen. Of juist nog meer willen doen? Vraag hierbij de hulp van het universum. Onze Lichtwezens staat te popelen om ons te helpen. Het enige wat wij ervoor mogen doen. Is simpel weg vragen. Jouw vrije wil staat bovenaan en dit wordt gerespecteerd. Door uit vrije wil om hulp te vragen. Zullen Zij daar zeker gehoor aan geven. wat zorgt dat je dus hele mooie inzichten kan ontvangen. We hebben allemaal 4 heldere kanalen waardoor we de informatie mogen ontvangen. Laat je denken los en ervaar wat er binnen mag komen. Ook al lijkt het raar. Het zal je gezichtsveld verbreden en daarnaast inspiratie, een ander perspectief en nieuwe ideeën geven.

Plezier

Het klinkt alsof we nog heel hard mogen werken de laatste maand. Al ligt dat eraan hoe jij met je plannen zit. Is het nodig om hier of daar nog een aanpassing of verandering te brengen. Dan is de energie er in het begin van de maand er nog geschikt voor en raad ik je aan er iets mee te doen. Verder hebben we uiteraard veel gezelligheid op komst. We gaan weer lekker eten en drinken met elkaar. Zien misschien weer mensen die we lang niet hebben gezien. De maand geeft ons ook een plezierige energie mee. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, zeg ik altijd. Hoe jij deze maand ook door wilt brengen, zorg voor plezier en balans. Doe nog eens één keer gek dit jaar. Ga dansen, gekke bekken trekken, op je handen lopen, verzin iets geks! Laat het innerlijke kind ook nog even zijn gang gaan dit jaar. Het is goed voor het innerlijke kind als voor jouzelf. Wat het ook is, ik wens je er heel veel plezier mee!


Om de maand in balans door te komen, terwijl je eigenlijk nog best wat te doen hebt. Is een Healing voor Mens zeer geschikt. Je wordt energetisch gereinigd, gezuiverd en gebalanceerd. Waardoor jij lekker in je eigen kracht kan blijven om te doen wat er gedaan mag worden. Lees via de link hieronder er meer over.

Healing voor Mens

Frank Groen4jpg


De Energiebol                         Verdiweg 575
0650621741                              3816 KT            
info@energiebol.nl               Amersfoort
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief