Loslaten

Loslaten

Het thema loslaten is uiteraard iets wat zeer toepasselijk is voor deze tijd. Je ziet letterlijk de bomen de bladeren loslaten in de natuur. Plus wij mensen mogen ook bepaalde dingen loslaten om de winter in te gaan. Dit is het loslaten wat hoort bij de herfst uiteraard. Toch is loslaten iets wat zich het hele jaar door kan aanbieden. Er zijn namelijk verschillende manieren om los te laten. Net afhankelijk van de situatie verteld jou dat als mens of je iets mag loslaten. Waarom dit vaak moeilijk is voor ons. Is omdat er een bepaalde emotie of gehechtheid aan vast zit. Daardoor is het loslaten vaak voor ons wat lastig.

Verschillende manieren

Er zijn diversen manier van loslaten. De 6 meest voorkomende manier zal ik in deze blog beschrijven. Vaak zodra je weet met welk stuk je te maken hebt. Kan dat ervoor zorgen dat je ook weet op wat voor manier je het mag loslaten. Zodra je weet wat de manier is. Kan je er mee aan de slag. Dit wil niet zeggen dat de oplossing al voor handen ligt. Het zegt enkel welke weg je mag bewandelen om het loslaten ervan te meesteren. Vaak is er eerst bewustwording voor nodig om er vervolgens mee verder te kunnen. Door 5 manieren hier uit te leggen. Hoop ik jullie inzichten te geven wanneer je weer eens wat los mag laten.

Emotioneel loslaten

Vaak gaat deze manier gepaard met een persoon, dier of situatie. Er zit een intense emotionele energie achter bij jezelf. Wat maakt dat je er emotioneel mee verbonden bent. Dat maakt het juist lastiger om het los te kunnen laten. De emoties die met het emotionele loslaten samen gaan. Kunnen zijn, wrok, angst, negatieve emoties of verlies. Het loslaten hierin zegt, dat de emotie van het geheel geen controle meer over jou heeft. De emotie krijgt vaak de overhand en dat kan ook lichamelijk ongemak met zich mee brengen. Dat komt omdat de emotie te veel invloed op jou uitoefen. Wat schade kan brengen in je welzijn. Door de emotie los te laten en te laten zijn voor wat het is. Brengt jou dat tot emotionele bevrijding en innerlijke rust. Emotioneel loslaten gaat vaak in stapjes. Hoe intenser de emotie, des te meer stapjes ervoor nodig zijn om het geheel los te kunnen laten.

Relationeel loslaten

In het leven ontmoeten we mensen en gaan daar dan een bepaalde relatie mee aan. Dit kan een liefdesrelatie zijn, of een zakenrelatie, vriendschapsrelatie of familie. Sommige van deze mensen blijven bij ons in dit leven, en sommige mensen komen maar tijdelijk in ons leven. Als de tijd voorbij is voor 2 mensen omdat ze elkaar genoeg gespiegeld hebben. Dan wordt het tijd om elkaar los te laten. Ook hier is dan een bepaalde emotie aan verbonden. Welke ook losgelaten mag worden. Allen met relationeel loslaten, praten we ook over een ander perspectief. Je mag de verbinding met die persoon anders gaan zie als dat je het zag. Julie hebben elkaar geholpen en elkaar gespiegeld wat nodig was. Nu is het voor beide goed om verder te gaan en iemand anders te laten spiegelen. Relationeel loslaten houdt dus in. Het accepteren van de verandering van de relatie en het loslaten van emotionele band die daarmee verbonden is.

Controle loslaten, in jezelf

Als mens hebben we erg de neiging om overal controle over te houden en de dingen te sturen zoals wij dat graag zouden willen. Terwijl het universum vaak andere plannen voor ons heeft. Als iets wel of niet de bedoeling is zal dat ook zeker gebeuren op één of andere manier. Pushen, veel moeite doen en erin uitgeput raken is iets wat onze energie erin juist naar beneden haalt. Je voelt je op dat moment onzeker. Door bewust te zijn van het feit dat jij hier weinig mee kan. Is het makkelijker om de controle hierin los te laten. Accepteer wat is en ga mee met wat jou aangeboden wordt.

Controle loslaten, in situaties

Als er zich een situatie voorhanden doet. Willen we al gauw daar een bepaalde controle over hebben. Toch zijn er meerder factoren of mensen die in de situatie meespelen. Wat zorgt dat er maar een beperkte controle van jou eigen kant kan zijn. Realiseer je dan, dat jij alleen jou stuk onder controle hebt in de situatie. Je kan geen controle over andere factoren of iemand anders hebben. Door deze scheiding te maken. Is het mogelijk om de gehele situatie los te laten en je alleen te focussen op jouw gedeelte erin. Accepteer de onzekerheid die erin ligt. Dat zorgt dat er minder stress en angst is in de situatie.

Mentaal loslaten

Hierbij gaat het uiteraard om de gedachtegang erachter ook los te laten. De gedachten of er steeds aan denken. Kan zorgen voor een emotie of gehechtheid aan iets of iemand. Als we praten over een persoon, dan praten we hier ook over de negatieve lading mentaal loslaten. Want bijvoorbeeld een geliefde hoef je mentaal niet geheel los te laten. De fijne en mooie herinneringen wil je vaak behouden en zorgen voor een vreugde gevoel. Vaak de negatieve of verdrietige gedachten is wat we mentaal ervan los willen laten. Praten we over en situatie, dan is het de bedoeling dat de totale gedachtegang erover los gelaten wordt. Juist de gedachten zorgen dat er energie naartoe gestuurd wordt. Wat kan zorgen voor gehechtheid of een emotie. Juist dat is wat we niet willen. Dan is het geheel mentaal losgelaten wat nodig is op dat moment.

Chainjpg

Materieel loslaten

Als mens kunnen we nogal gehecht zijn aan materiele dingen. We zijn dol op spullen. Deze spullen kunnen ons o.a. plezier geven. Wat zorgt voor een bepaalde emotie erbij. Deze emotie zorgt weer voor gehechtheid. Plotseling gaan spullen kapot of raken ze zoek. Dat kan wel eens voor mentaal ongemak zorgen. Op dat moment mogen we de emotie loslaten die aan het materieel was verbonden. Wees dankbaar voor de spullen/materialen die je nog wel hebt. Wat we hier mogen meesteren is eenvoudiger leven. Door tevreden te zijn met het minimale. Zal de gehechtheid van de materie weinig tot geen emotionele waarde hebben voor je. Bedenk dat het vaak een ‘luxe probleem’ is.

Spiritueel loslaten

Deze vorm van loslaten heeft meer te maken met de energie ervan. Op het moment dat je ergens aan gehecht bent of een bepaald verlangen hebt, wat ongezond is voor je. Dan ga jij je met jouw energie eraan hechten. Wat ook weer emoties met zich meebrengt. Die emoties zou je dan eventueel los kunnen laten. Alleen zorgt dat vaak nog niet dat het uit je systeem is. Spirituele loslaten houdt dan in, dat je de energie ervan loslaat. Zodat er weer ruimte is voor nieuwe groei. Om het proces te versnellen. Is healing een goede vorm om spiritueel ergens los van te komen.  

Conclusie

Zoals je leest mag loslaten vaak op meerdere gebieden gebeuren. Loslaten heeft vaak met acceptatie te maken. Acceptatie dat het veranderd is, of dat het er juist helemaal niet meer is. Dat samen met de emotie, of gehechtheid die eraan verbonden zit, los te laten. Zorgt dat het geheel los gelaten mag worden. Juist door de meegebrachte emotie, gehechtheid of onzekerheid. Maakt dat het moeilijker gedaan, dan gezegd. Onthoudt altijd dat jij de bestuurder bent van jouw leven en dat jij de controle hebt over je mentale gedachten, en daarmee ook je emotie kan sturen. Stuur je je gedachten naar het nieuwe. Op die manier kan het oude makkelijker losgelaten worden. Met die bewustwording kan loslaten makkelijker worden.


Om meerdere lagen in één keer te helen. Is de Aquarius Heling Activaties zeer geschikt. Er worden in meerdere lichaamssystemen bewustwording en heling gebracht. Waardoor het geheel in één keer geheeld kan worden. Lees via de link hieronder meer over deze nieuwe vorm van healing.

Aquarius Heling Activaties

Frank Groen4jpg


De Energiebol                         Verdiweg 575
0650621741                              3816 KT            
info@energiebol.nl               Amersfoort
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief